Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Dojcenie a rozmarin
Otázka
Dobry vecer, mam 5 a pol mesacne vylucne dojcene babatko a u mna sa prejavili prve znamky sennej nadchy. V lekarni som dostala na zmiernenie priznakov mojej alergie preparat Lactibiane ALR, ktory obsahuje suchy extract rozmarinu (125mg), suchy extract cervenej cibule (167mg) a laktobacili. Viete mi prosim poradit, ci tato davka rozmarinu je bezpecna pre moje dojcene dieta? Dakujem.
Odpoveď
Milá Eva,
z hľadiska zloženia materského mlieka alebo vplyvu na bábätko tento preparát nie je problém. Avšak rovnako ako aj iné antihistaminiká, aj extrakt z rozmarínu môže niekedy znižovať tvorbu mlieka a toto môže byť problém, ak ide o matku dojčiacu malé bábätko.
Ak by vašou jedinou možnosťou boli lieky alebo preparáty, ktoré sa užívajú orálne, potom je lepšie ich užívať a pokračovať v dojčení, ale odporúčame vám byť v kontakte s poradkyňou pri dojčení, aby bábätko naďalej získavalo dostatok materského mlieka pri dojčení. Ak by to bolo možné, skúste ešte pred tým vyskúšať prostriedky lokálnej liečby.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety