Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_9267mdmegd5n21bpf1aj8cn9tj, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Plač pri dojčení (5541) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Plač pri dojčení

Otázka

Dobrý deň, moja dcérka má 3,5 mesiaca a už asi dva týdme sledujem, že sa hnevá pri papani a hlavne večer. Myslela som si že je to únavou ale prečitala som si články ktoré tu už máte ma túto tému a priznávam že to moze byt znízenou tvorbou mlieka. Mlieka som mala vela, malá nestihala hltat, teraz sa mi to konečne upravilo keďze predtym malá len zaplakala a mlieko už striekalo, teraz musi chvilkku tahat aby sa rozbehlo, ked potiahne, citim ze sa mliecko tvori, lebo z druheho mi zacina vytekat. No ona napriek tomu place a odtahuje se, niekedy place este predtym ako jej Ponuknem prsnIk. Tak ju musim ukludnit cumlom s tskto niekedy sz na treti krat zacne uz pot. V noci pije dobre ale cez den obcas s hlavne vecer tako speekuluje. Neviem co mam v tom momente robit lebo aj ked viem he je uz hladna, ona sa zacne takto nervacit aj ked ma prsnik pod nosom.dakujem pekne

Alžbeta | 23.02.2017, 14:14

Odpoveď

Milá Alžbeta,

správanie vášho bábätka sa podobá na to, ktoré popisujú mamičky v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

ktorý ste pravdepodobne čítali. Táto situácia sa typicky najskôr začne vyskytovať v čase, kedy je bábätko už unavené a predráždené – typicky večer. V noci alebo v čase, kedy je v polospánku, typicky býva spokojnejšie. Typicky sa toto správanie začne objavovať okolo tretieho mesiaca veku. Matky v tejto situácii subjektívne stále majú pocit, že sa im tvorí dostatok mlieka, ale správanie bábätka naznačuje, že kedysi bola tvorba mlieka vyššia a bábätko reaguje práve na tento pokles. Používanie cumlíka celú situáciu ešte viac vyostruje.

V tejto situácii je dôležité postupovať podľa odporúčaní v článku uvedenom vyššie. V tomto momente môžete robiť najmä opatrenia, ktoré tento článok:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/

popisuje v bode 5 - v časti o zvýšení fyzického kontaktu s bábätkom.

Všetky opatrenia je kľúčové postupovať v kontakte s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci