Vela mlieka
Otázka
Dcerka ma 8 mesiacov, ked ju kojim tak mi tecie mlieko aj z druheho prsnika, musim si pri nom drzat poharik a natecie mi tam okolo 100 ml. aj ked nekojim mlieko samo vyteka. uz som si na to aj celkom zvykla, kazdy vravel ze casom sa to zlepsi no stale nic, trocha mi to stazuje to dojcenie.
Odpoveď
Milá Mária,
nie je úplne obvyklé, aby aj v tomto veku tieklo pri dojčení z druhého prsníka také množstvo mlieka, ale na druhej strane, áno, niekedy toto pretrváva dlhšiu dobu a množstvo mlieka sa znižuje až neskôr a postupne. Je možné, že to nie je veľmi pohodlné, ale s postupom času to bude lepšie, určite. V takejto situácii má najväčší zmysel len hľadať praktické riešenia, ako toto zvládnuť, skôr než s tým niečo robiť, pretože ak by ste chceli napríklad znížiť tvorbu mlieka, mohlo by to znamenať problémy s dojčením - áno, aj v tomto veku.
Jedna vec, ktorá niekedy trochu funguje, je hneď po začiatku dojčenia zatlačiť na bradavku druhého prsníka a držať ju stlačenú nejakú dobu - vtedy sa väčšinou mlieko z druhého prsníka nespustí a následne netečie.
Predpokladáme, že väčšinu ostatných praktických riešení ste už našli, hoci ani jedno nerieši podstatu vašej otázky - používanie pohárika na zachytávanie mlieka, používanie zberných mušlí na zachytávanie mlieka, nosenie vzorovaných tričiek, aby prípadné mlieko neboli príliš vidieť, podloženie uterákom v noci, atď.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety