SK / CZ / UA

Vela mlieka

Otázka

Dcerka ma 8 mesiacov, ked ju kojim tak mi tecie mlieko aj z druheho prsnika, musim si pri nom drzat poharik a natecie mi tam okolo 100 ml. aj ked nekojim mlieko samo vyteka. uz som si na to aj celkom zvykla, kazdy vravel ze casom sa to zlepsi no stale nic, trocha mi to stazuje to dojcenie.

maria | 12.08.2012, 16:45

Odpoveď

Milá Mária,

nie je úplne obvyklé, aby aj v tomto veku tieklo pri dojčení z druhého prsníka také množstvo mlieka, ale na druhej strane, áno, niekedy toto pretrváva dlhšiu dobu a množstvo mlieka sa znižuje až neskôr a postupne. Je možné, že to nie je veľmi pohodlné, ale s postupom času to bude lepšie, určite. V takejto situácii má najväčší zmysel len hľadať praktické riešenia, ako toto zvládnuť, skôr než s tým niečo robiť, pretože ak by ste chceli napríklad znížiť tvorbu mlieka, mohlo by to znamenať problémy s dojčením - áno, aj v tomto veku.

Jedna vec, ktorá niekedy trochu funguje, je hneď po začiatku dojčenia zatlačiť na bradavku druhého prsníka a držať ju stlačenú nejakú dobu - vtedy sa väčšinou mlieko z druhého prsníka nespustí a následne netečie.

Predpokladáme, že väčšinu ostatných praktických riešení ste už našli, hoci ani jedno nerieši podstatu vašej otázky - používanie pohárika na zachytávanie mlieka, používanie zberných mušlí na zachytávanie mlieka, nosenie vzorovaných tričiek, aby prípadné mlieko neboli príliš vidieť, podloženie uterákom v noci, atď.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri