Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Nizko polozena placenta a dojcenie
Otázka
Dobry den, mam 26 mesacneho syna, ktorý je zvyknuty zaspavat na prsniku, bez prsnika velmi dlho nevie zaspat a je velmi nervozny. Momentálne som v 20 tt a zistili mi nizkopolozenu placentu, 15 mm od otvoru,mam mat kludovy rezim,setrit sa. Chcem sa opytat ako to je s dojcenim,mozem dalej dojcit,nezhorsi sa mi stav?Mojej lekarky sa už ani nepytam,podla nej som mala prestat dojcit hned, ako som zistila,ze som tehotna.Dakujem za odpoved.
Odpoveď
Milá Eva,
dojčenie nijako neovplyvňuje umiestnenie placenty v maternici, ani jej polohu, ktorá sa potenciálne mení počas tehotenstva a nie je vôbec neobvyklé, aby nález v 20 týždni tehotenstva bol podobný tomu vášmu. Toto môže byť úplne normálne a nemalo by to predstavovať dôvod pre obavy alebo dokonca nejaké opatrenia v rámci dojčenia. Umiestnenie placenty sa s rastom maternice môže ešte meniť.
Z hľadiska dojčenia nie je dôvod obmedzovať dojčenie či prestávať dojčiť.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety