SK / CZ / UA

Neustále na prsníku II.

Otázka

Neviem, či mám nárok na ďalšiu otázku, ale som zúfalá a už nevládzem. Už som vám písala pred pár dňami. (2.6-odpoveď) Fakt sa snažím. Ale mám dojem, že prikladať malú na požiadanie je hlúposť, pretože mám pocit, že dojčím 25 h. denne. Nevarím, neupratujem, nestarám sa o druhú dcéru, nežijem... Iba nosím malú a kojím. Prsia mám už ako .... vlastne ich už ani nemám. Naliate niesu, bylinky beriem 4/3/3 denne.Brala som 4/3/4 a dva dni mám o jednu znížené. Môže už tá 1 ovplyvniť nalievanie prsníkov? Pred tým ako som stále kojila, mi spala v noci 6 hodín, pretože celý deň prebdela a preplakala. Teraz je aj v noci neustále na prsníku. Keď ho vytiahnem, tak začne plakať. Laktačná stále apeluje na neustále prikladanie a nosenie, žiadny dudel. Ale veď takto sa žiť nedá, už aj mama rezignuje, nemôže sa o nás starať stále a to ani nechcem. Chcem naplniť prsia, nakrmiť malú a fungovať normálne. Môžem preto ešte niečo spraviť, alebo dať UM? Ako sa z toho nezblázniť a dať to do normálu? Ďakujem za akúkoľvek radu, ktorá pomôže.

Veronika | 15.06.2012, 10:58

Odpoveď

Milá Veronika,

nie je jednoduché poradiť cez internet. Je zrejmé, že by ste si potrebovali vydýchnuť a odpočinúť si, čo je veľmi ťažké.

Z toho, čo píšete nie je jednoduché posúdiť, či máte dokrmovať alebo nie, toto by bolo treba vidieť a vyhodnotiť. Ale ak by hodnotenie dojčenia ukázalo, že dokrmovať potrebujete, je možné, že by to bolo na mieste a že vám to pomohlo.

Áno, niekedy je možné, že počet kapsúl, ktoré užívate, prípadne zníženie dávky, môže ovplyvniť tvorbu mlieka. V takom prípade má zmysel vrátiť sa k dávke, ktorá fungovala.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri