Strava a dojcenie
Otázka
Dobry den. Viete mi, prosim, povedat, ake mnozstvo z toho, co zjem prechadza do mliecka? Laktacna poradkyna mi povedala, ze sa nemusim nejak extra obmedzovat, ale moja malinka s tym ma problem. Ma 4 mesiace a po "nevhodnych" potravinach ju vzdy neskutocne duje. Ci si dam tanier strukovinovej polievky, akejkolvek mliecnej polievky alebo omacky, kapustu, kusok kysnuteho kolaca... Ked sa stravujem dietnejse, problem nemame. Dakujem velmi pekne. Zelam vam vsetko dobre!
Odpoveď
Milá Petra,
odpoveď na vašu otázku je tu:
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=399
Vo vašom prípade, ak ste skutočne reálne vypozorovali, že dcérke pomáha, ak zo stravy vylúčite niekoľko potravín, tak to tak urobte. Je možné, že niektoré zmeny vo vašom konkrétnom prípade môžu byť opodstatnené, hoci väčšinou to nie je také jednoduché skonštatovať. Ale ak viete určiť, aká strava je pre vás vhodná, tak sa tak stravujte.
Na druhej strane, s tým, ako bude dcérka rásť, skúšajte tieto potraviny postupne zaradiť, pretože táto situácia nie je nastálo a vaša dcérka je už pomerne veľká a preto sa oplatí so stravou experimentovať.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety