SK / CZ / UA

Dojčenie a riedka stolica. alergeny

Otázka

Dobry den , chcela by som vas poprosit o radu.. dojčim 2 mesačnu dceru..asi od 6-teho týždňa mala vodovu stolicu žltej farby, upravila som si stravu, jem len varene kuracie a hovadzie maso, mrkvu , zemiaky, ryžu, cestoviny... a stolica sa jej ako tak upravila...ako nahle si dam nieco mliecme, tak stolicu ma opat riedku , da sa nazvat ze ma hnacku a aj viac krat za den... Uz sama neviem, co mam jest, aby mala normalnu stolicu. A ešte by som sa chcela spytat, kedy mozem zacat postupne pridavat alergeny ako napr. kakao, orechy... ? Dakujem pekne

Olga | 09.05.2012, 20:59

Odpoveď

Milá Oľga,

ak ste potraviny vylúčili len na základe vodnatejšieho vzhľadu stolice a na základe častosti stolice, tak ide pravdepodobne o zbytočné obmedzenie. Dojčené deti môžu mať stolicu veľmi často, mnohokrát za deň a može byť vodová, riedka a podobne. Ak ide len o tieto vlastnosti stolice nie je to podklad na to, aby ste držali diétu. Vo všeobecnosti takéto diétu a vylučovanie potravín z jedálnička matky počas dojčenia nie sú vhodné. Dojčiace matky by mali jesť bežnú zdravú stravu tak, ako akýkoľvek iný dospelý. To isté sa týka "alergénov", nie je preukázané, že by vylúčenie alergénov zo stravy dojčiacej matky bolo prospešné pre matku či pre dieťa, naopak, dojčiaca matka môže jesť všetky potraviny s výnimkou tých, na ktoré je sama alergická (čo je logické). Skúste znovu prejsť na normálnu stravu.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri