Dojcenie a atopicky ekzem
Otázka
Syn ma 13mes. stale sa dojcime a papa vsetko boli sme na alergologii a nemusime sa vyvarovat ziadnym potravinam.Ma vsat atopicky ekzem a ja mam silnu alergiu na pel.Neviem ci ho mam prestat dojcit alebo nie.Totizto zacal sa castejsie dojcit a ekzem sa mu zhorsil.Dakujem za odpoved
Odpoveď
Milá Lucia,
je mimoriadne dôležité, aby ste pokračovali v dojčení. Píšete, že sa nemusíte vyvarovať žiadnym potravinám - tak potom prečo by ste sa mali "vyvarovať" materskému mlieku? Prečo by ste mali prestať dojčiť? Materské mlieko je v týchto situáciách nesmierne dôležité.
To, že sa synčekovi ekzém zhoršil, je pravdepodobne len časová zhoda náhod. Ekzém sa niekedy zhoršuje a niekedy zlepšuje.
Materské mlieko je jedinečné, má v sebe nesmierne množstvo látok, ktoré vášmu synčekovi pomáhajú, ktoré budujú jeho imunitu, budú mu pomáhať, ak ochorie. A navyše dojčenie je viac než len príjem materského mlieka - dojčenie zmierňuje bolesť a upokojuje dieťa, ktoré napríklad ekzém svrbí.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety