Moze kojene dieta vracat, ak som tehotna
Otázka
dobry den mam takuto otazku, som na zaciatku tehotenstva, sama zvraciam. dnes vsak zacal vracat aj moj dvojrocny syn, ktoreho este dojcim moze to byt z kojenia, z nejakych hormonov v mlieku?
Odpoveď
Milá Lucia,
vaše tehotenstvo nesúvisí s tým, že váš dojčený synček vracia. Ide o dve nezávislé veci, ktoré sa časovo zhodli.
hormóny v tehotenstve nie sú žiaden problém pre dojčiace sa dieťa - aj preto, že ich množstvo v materskom mlieku nezvyšuje oproti stavu, kedy matka tehotná nie je, nehovoriac o tom, že ak toto nie je problém pre vyvíjajúce sa bábätko v brušku, tak to istotne nie je problém aj pre dojčiace sa dieťa.
Váš synček teda zjavne začal vracať z inej príčiny. Z hľadiska dojčenia je dôležité vedieť, že pokračovať v dojčení dieťaťa, ktoré vracia alebo má hnačku, je pre neho mimoriadne dôležité, viac si prečítajte v tomto článku:
http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-ked-ma-dieta-hnacku-alebo-vracia/
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety