Menej mlieka
Otázka
dobry den, mam synceka ma 2 mesiace a 10 dni, momentale ho plne dojcim, predtym som 1x denne dokrmovala flasou pre nedostaok mlieka, no uz mesiac iba dojcim, tzacal sa pri prsniku odtahovaz a znova prisavat i ked myslim, ze mlieka ma akurat ani vela ani malo, no zacal si cumlat pasticky asi tak tyzden, a 2 dni vytiahne z prsnika menej mieka ako obvykle, vazim ho pravidelne a momentalne sapat okolo 60-80ml a predtym priemerne 120 ml. ma cumlanie pasticky nejaky suvis s nedobrym pitim ako sa to da riesit? bradavky bolestive nemam. Dakujem
Odpoveď
Milá Lucia,
cez internet nie je v tomto prípade jednoduché povedať, čo presne sa vo vašom prípade deje. Odporúčame vám, aby ste svoju situáciu konzultovali s poradkyňou pri dojčení, ktorá bude pozorovať dojčenie a bude vám na základe vyhodnotenia výdanosti dojčenia povedať, čo je potrebné ďalej urobiť.
Avšak z vášho popisu sa zdá, že tvorba mlieka sa znížila a že by vám pomohlo zvýšenie tvorby mlieka. Je možné, že >vašu situáciu vystihuje tento dokument o štrajku Ako prekonať „štrajk“ v dojčení. Ak to tak je, vykonajte odporúčania, ktoré sú v ňom uvedené.
Okrem toho si prečítajte tento dokument o zvýšení tvorby mlieka a urobte potrebné kroky na to, aby sa tvorba zvýšila. K tomu si tiež preštudujte tento ďalší dokument o tvorbe mlieka.
Áno, cumľanie pästičky pravdepodobne súvisí s celou situáciou. Mnohé bábätká v tomto veku, ak nie je tok mlieka dostatočný a nepijú dostatočne, nahrádzajú satie na prsníku satím pästičky. Je pre ne typické, že sa odťahujú, a následne si dajú do pusky pästičku. Riešením je zlepšenie dojčenia a zvýšenie tvorby mlieka. Keď bude tvorba mlieka vyššia, synček bude ochotný zostať na prsíku a vďaka tomu nebude mať potrebu sať si pästičku.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety