Zlaza v prsniku
Otázka
dobry den, mama 32 rokov, kojim uz 10 mesiacov na poziadanie, mala som dvakrat upchaty mliekovod na pravom prsniku. vcera vecer som spozorovala na lavom prsniku akoby tvrdsiu zlazu iducu od podpazusia, najprv som myslela, ze ide o retenciu, ale nezhorsuje sa to ani nie je tvrda guca, ako som zvykla mavat. len sa da nahmatat, ked je prsnik naliatejsi, necitit ju, co sa mi pri upchatom mliekovode nestalo. neviete poradit o co ide a ci to moze suvisiet s kojenim?mala by som skocit na sono prsnika?dakujem
Odpoveď
Milá Ivka,
toto nie je možné cez internet posúdiť. Vo všeobecnosti možno povedať, že aj v tomto prípade môže ísť o zablokovaný mliekovod. Zablokované mliekovody sa môžu prejavovať rôznym spôsobom a navyše s väčším odstupom od pôrodu väčšinou ich prejavy bývajú miernejšie, prípadne sa menia.
Samozrejme však môže ísť aj o iné možnosti. Ak sa táto situácia objavila včera večer, skúste počkať, ak ide o zablokovaný mliekovod, je pravdepodobné, že do 1 - 2 dní zmizne. Ak by to tak nebolo, ak y sa situácia zhoršovala alebo by ste mali podozrenie na niečo iné, môže byť ultrazvukové vyšetrenie na mieste, aby sa zistilo, o čo presne ide.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety