Herpes u dietata
Otázka
Dobry den, chcem sa opytat, ci mozem nadalej dojcit dieta, ktore ma herpes na pusinke. Ma len jeden rok a chcela by som ho nadalej dojcit, nehovoriac o tom, zr ho nechcem nahle odstavit, lebo je na mojom mliecku zavisly. Dakujem
Odpoveď
Milá Tinky,
dojčite dieťatko ďalej. Čo sa vás a vašich prsníkov týka - je možný prenos z úst dieťatka na vašu bradavku a následný herpes na bradavke/dvorci. Avšak - kým ste herpes v ústach spozorovali, je pravdepodobné, že prenos už nastal a že teraz sa už neuchránite, prípadne je aj možné, že sa u vás neobjavia žiadne príznaky. V každom prípade prestávať teraz dojčiť z hľadiska možnej infekcie pre vás, je už neskoro.
Ak by ste veľmi chceli, môžete ako ochranu zvážiť lokálny krém s obsahom acykloviru, ktorý si môžete začať natierať na bradavky a dvorce (krém nemusíte zotierať pred dojčením), prípadne užívanie acykloviru v tabletkách.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety