SK / CZ / UA

Spánok celu noc bez kojenia

Otázka

Dobrý deň, mohla by som vás veľmi pekne poprosiť o radu? Dcérka bude mať o 10 dni 7 mesiacov. Posledné asi 4 mesiace sme sa veľmi trápili (od narodenia to tiež nebola výhra, ale nebolo to také strašné), no asi od 3 mesiacov sme začali vstávať v noci aj 7 krát. Videla som, že to nie je kvôli hladu, ale že ma dcéra potrebuje(bola čisto kojená, teraz už aj prikrmy). Vedela zaspať už len na prsníku, či cez deň, či večer. Večer sa to začalo už tak kaziť, že ani po polhodinovom uspavani na prsníku nevedela zaspať a tak prišlo aj hodinové kolísanie na rukách. A po polhodinke bola zas hore. Príšerne obdobie, kým som pred 3 dňami prvýkrát v živote ju nenechala raz vyplakať. Viem, nie je to v poriadku, ale bola som zúfalá. Nevládala som už, bolo to ťažké v každom smere. Vedela som že problém je len v tom, že ona nevie zaspať sama a tým pádom nevedela prepájať spánkové cykly a zato sa aj tak často budila, chcela si ten prsník len “pocumlovat”, nebola hladná. Tak som sa rozhodla že ju aspoň skúsim naučiť zaspávať samú. A teraz ma to až zarazilo, že už tretí deň, odkedy prišlo to jedno vyplakanie, zrazu ju položím večer do postieľky a zaspí sama a zázračne prespí celú noc. Vôbec som nečakala že hneď po prvom dni na to sama príde, čakala som dlhšie trápenie. Už 3 noci prespala celé(o tom že do rana mi idú vybuchnut prsníky nebudem hovoriť ale tak tie sa prispôsobia). Píšem hlavne ohľadom toho, že takto nám to vyhovuje, len by som sa chcela opýtať, či je teda v poriadku aby takmer 7 mesačne dieťatko nepapalo celú noc. Nemusí už papať v noci? Je v poriadku toľko hodín bez mliečka. Zaspí o cca 20:00/20:30… a zobudenie ešte uplne neviem povedat keďže režim je len 3 dni ale o cca 7:00. Keďže sa v noci nezobudí, príde mi ako hlúposť že by som ju teraz na to 1 kojenie mala budiť ja. Dakujem veľmi pekne za radu

Katarína | 17.02.2025, 14:22

Odpoveď

Milá Katarína,

ďakujeme vám za váš detailný opis vašej situácie s dcérkou. Ak dcérka spinká celú noc, v tomto veku nepotrebuje z hľadiska výživy byť kŕmená a nemusíte ju jedenkrát budiť. Výživu viete vykryť kŕmením cez deň.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri