Kontrastná látka jod a Urografin
Otázka
Dobry den, som objednana na CT,maly ma 4 mesiace a je plne kojeny.Objednavala som sa a dostala som info,ze nemam 24hod.kojit.Maly ale nechce pit odsate mlieko z flase. Domov mi dali ampulku s Urografinom 76% na vypitie den pred vysetrenim.Plus mi pichnu do zily jod v den vysetrenia. Citala som pribalovy letak,ze je to pri kojeni bezpecne,no nechapem preco som dostala od 3 zdravotnikov aj od primara info,ze kojit nemam.Nechcem poskodit malemu,preto sa radsej pytam Vas :) Povedali mi,ze latka sa vyluci mocom...Je teda ok kojit? Poprosim odpoved aj do emailu.Velmi pekne dakujem vopred za odpoved a prajem pekny den
Odpoveď
Milá Nika,
jednorazové použitie jódu pre vyšetrenie nie je žiadny problém, práve preto, že sa vylučuje močom, nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka. Rovnako ani použitie Urografinu nepredstavuje pre dojčenie žiadny problém. Takéto vyšetrenie robia aj malým bábätkám, dokonca aj predčasne narodeným, s tým, že dostávajú tieto látky ony priamo, v prípade dojčenia nie je jediný dôvod, pre ktorý by ste nemohli svoje bábätko výlučne dojčiť a prečo by ste mu mali podávať odsaté mlieko fľašou. Pokračujte v dojčení až do vyšetrenia a potom znova kedykoľvek po vyšetrení budete chcieť dojčiť.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety