Vigantol 8000 IU 1x týdně
Otázka
Krásný večer, během kojení půlročního syna mi byl předepsán Vigantol v dávce 8000 IU 1x týdně. Je takové užití 1x týdně při kojení v pořádku? Všude čtu, že je horní hranice pro kojící ženu 4000 IU ale denně, o maximální dávce při užití jednou týdně jsem nic nenašla. Jinde jsem zase četla, že 6400 IU denně už pokryje dávku vitaminu D u kojeného dítěte. Obávám se, že jsem užitím 8000 IU jednou týdně do sebe nahrnula vždy naráz celkem vysokou dávku a tu pak dostal skrz mléko syn, kterému dávám 1 kapku Vigantolu denně i tak. Lékař mi říkal, že je dávkování v pořádku i při kojení, ale nedá mi to… budu moc ráda za odpověď od Vás. Hezký zbytek dne Hezký večer
Odpoveď
Milá Marie,
toto nepredstavuje problém, môžete pokračovať v dojčení a používaní vitamínu D, ako ho chcete užívať.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety