Krv z bradavky pri dojčení
Otázka
Dobrý deň, rada by som sa spýtala či môžem bábätku (8 týždňov ) dať mliečko ktoré som odsala ale až po ukončení odsávania som si všimla že mi išla z bradavky aj krv. Mliečko nie je zafarbené od krvi . Nemôžem jej tým ublížiť? Ďakujem
Odpoveď
Milá Natália,
toto mlieko môžete bábätku bez obáv podať, krv v materskom mlieku nepredstavuje dôvod na to, aby ste toto mlieko nemohli použiť. Ak by išlo o väčšie množstvo krvi, je potom potrebné počítať s tým, že stolica bábätka môže obsahovať stopy krvi a môže byť čierna. Jediná vec, ktorú má zmysel riešiť v tejto situácii, je to, ako pomôcť, aby ste pri odsávaní nekrvácali, prípadne niekedy táto krv pochádza z poškodenej bradavky a potom samozrejme má zmysel urobiť kroky pre odstránenie príčin, ktoré bradavku poškodzujú a pre liečbu bradavky. Napíšte nám na dojcenie@mamila.sk viac detailov vašej situácie, radi vám pomôžeme nájsť riešenia pre vašu situáciu.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety