Hnedý výtok z bradavky
Otázka
Dobrý deň prajem. Popravde, neviem koho sa už opýtať, možno mi vy budete vedieť pomôcť, poradiť, vysvetliť. Som po skončení kojenia. Z ľavého prsníka rok a dva, tri mesiace , z pravého 11 mesiacov. V auguste som bola na Sone, kde mi bolo oznámené, že stále vidno mlieko v nich a mám cysty. Pravdepodobne v súvislosti s kojením. Mala som ísť na kontrolu v januári, ale idem nakoniec už teraz v decembri, pretože som zbadala, že po stlačení mi z jedného prsníka vyšla hnedá tekutina. Som pred menzesom, vždy ma vtedy prsia pobolievaju. Z pravého po stlačení vyjde ešte mliečko (pravdepodobne) buď biele alebo do žlta sfarbené. Ale ta hnedá tekutina z druhého prsníka ma veľmi vystrašila. Neviem, či to pripisovať cyste alebo pozostatky mlieka môžu mať aj takú farbu? Ďakujem za odpoveď. S pozdravom V.
Odpoveď
Milá Veronika,
tvorba mlieka pretrváva v prsníkoch aj roky po skončení dojčenia, je to bežné a hnedá tekutina po stlačení prsníka je súčasťou normálneho obrazu takejto zostatkovej tvorby mlieka. Tekutina tohto typu môže byť priesvitná, žltá, hnedá, do zelena, tmavá a nie je ju potrebné vytláčať ani stláčaním kontrolovať. Choďte na kontrolu, ktorú máte plánovanú a poraďte sa ohľadne cýst v prsníku, ak to bude potrebné.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety