Xonvea
Otázka
dobry den som tehotna starsie dieta stale dojcim avsak trpim velkymi nevolnostami, leksr mi predpisal liek xonvea, v pribalovom letaku pisu ze nie je velmi vhodne dojcit, prosim viete sa mi k tomu vyjadrit? dakujem
Odpoveď
Milá Diana,
z hľadiska dojčenia tento liek, ktorý vám predpísali v čase, keď ste tehotná, nepredstavuje žiaden problém. Tento liek by mal potenciál znížiť tvorbu mlieka, avšak v čase tehotenstva je tvorba mlieka aj tak významne znížená a užívanie tohto lieku tento stav nezmení. Dieťatko naďalej získava materské mlieko, hoci v menšom množstve, tak ako je to v tehotenstve typické, toto mlieko je však označované ako tekuté zlato, kolostrum a je nesmierne dôležité, že ho vaše staršie dieťatko môže získavať. Nehovoriac o ďalších aspektoch dojčenia. Pokračujte v dojčení podľa potrieb svojho dieťatka, dojčenie nemusíte nijako obmedzovať či organizovať podľa použitia tohto lieku.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety