SK / CZ / UA

Ako je to s liekmi pri krmeni mm

Otázka

Dobry den, dcera (2m) je vylucne na materskom mlieku, avsak z flase, pretoze priame dojcenie sa nam nepodarilo... zistili mi tetaniu a odporucili mi lieky Milgamma N a guajacuran, plus magnezium, calcium.. a na tych prvych dvoch pise v letakoch, ze sa nema dojcit, ja mlieko i tak odsavam a mam velke zasoby v mraze (aj na mesiac dopredu) cize mam radsej mlieko zatial vylievat pocas toho ako to beriem (ze dam dcere rozmrazene) alebo kolko hodin po uziti lieku treba este vyliat a potom uz mozem jej z toho dat? dakujem ... citala som nejake vase diskusie ohladom toho a je mi jasne, ze ked je dieta iba dojcene tak dojcit, ale ja kedze mam trochu inu situaciu tak sa pytam takto

Zuzana | 16.11.2023, 10:00

Odpoveď

Milá Zuzana,

môžete užívať prípravky, na ktoré sa pýtate, bábätko nebude užívať tieto prípravky spolu s vami. Nie je potrebné mlieko vylievať. V tomto smere je jedno, či ide o materské mlieko, ktoré pije bábätko priamo z prsníka alebo o mlieko, ktoré žena odsáva a bábätko ho pije mimo prsníka. Môžete pokračovať v podávaní svojho mlieka bábätku.

Keďže bábätko výlučne kŕmite svojím odsatým mliekom a pokrývate jeho potrebu, možno môže byť pre vás užitočné vedieť aj to, že práve vo veku okolo 2 mesiacov sa mnohé bábätká začnú byť ochotné prisávať k prsníku, hoci boli dovtedy kŕmené fľašou. Výdatná tvorba mlieka by takisto bola pozitívny faktor v prospech vašej situácie. Poznáme bábätká, ktoré sa prisali aj v tomto veku a neskôr. Výrazne vám môže pomôcť osobná pomoc laktačnej poradkyne MAMILY. Skúste túto možnosť zvážiť a ak by ste chceli, môžete sa porozprávať s laktačnou poradkyňou MAMILY osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a prípadne sa dohodnúť, ako ďalej postupovať.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri