Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Kojenie a vdychovanie aerosólov z dezinfekčných prostriedkov používaných v domacnosti
Otázka
Dobrý deň, v prvom rade sa Vám chcem veľmi pekne poďakovať za prácu, ktorú robíte. Pomáhate mnohým mamám a ja som jednou z nich. Veľmi si vážim, že sa maminy môžu na Vás obrátiť s akoukoľvek otázkou- ako ich tak čítam, a Vy vzdy veľmi empaticky odpoviete na každú jednu. Naozaj z Vás vyžaruje istota, že sa na Vás možno obrátiť s čímkoľvek. Ďakujem! A tak aj ja prichádzam s veľmi zvláštnou otázkou, ktorá mi vsak nedá spat a preto píšem a pýtam. Potrebujem Vašu uprimnu odpoved. Mam doma dva najväčšie poklady - moje dcérky a 4-rocnu ešte kojim. Keď dcérky večer zaspia, ja ešte co-to upracem a používam pri tom dezinfekčné spreje do domácnosti, ktoré samozrejme pri upratovani vdychujem a mam ich plný nos, keď idem spat. Moja - možno smiešna otázka- nemôže sa nejaký humus z tých sprejov dostať do mliečka, keď ich používam vo väčšom množstve? Prepáčte, ak vás zdržujem takouto otázkou, ale strašne ma to trápi, aby som dcérke neublížila. Ďakujem! Všetko dobré, prajem!
Odpoveď
Milá Žofia,
nesmierne si vážime vaše milé sláv a ďakujeme za ne!
Je pochopiteľné, že nechcete svojim dcérkam ublížiť a zamýšľate sa nad takýmito súvislosťami. Môžete však byť pokojná, z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje problém, ide o lokálnu expozíciu, do materského mlieka sa preto nebude vstrebávať prakticky nič. Túto otázku má zmysel zvažovať čisto s ohľadom na vaše vlastné zdravie. Na to, aby boli prípadné škodliviny zo sprejov obsiahnuté v materskom mlieku v nejakej miere, ktorá by stála za úvahu, by najprv museli byť vo vašej krvi, a ak by boli vo vašej krvi, v takej hladine, z ktorej by do materského mlieka prešlo významné množstvo, tak by ste v prvom rade mali problém s tým, že ich je také obrovské množstvo vo vašej krvi, čo sa nestane.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety