Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Dávkování stejných léků pro dítě i matku
Otázka
Dobrý večer, se synkem máme stejnou nemoc a tak se chci zeptat, zda snižovat dávkování léků pro mě, aby neměl moc velké dávky napřímo a skrz kojení zároveň. Vzhledem k histaminové intoleranci snese jen určité léky. Má již 2.5 roku, ale během nemoci se kojí hodně intenzivně a nechce moc jíst / pít. Na srážení teploty nad 38.5 - pro synka Panadol čípky 125 a Paralen 500 pro mě Na zadní rýmu Sinecod či Levopront na noc pro oba (a Fenistil kapky pro synka) Na uvolnění dutin přes den Sinupret (pro mě, synek nesnese alkohol napřímo) Synek má 12 kg, já 55 Děkuji za radu
Odpoveď
Milá Lucie,
vzhľadom na to, že do materského mlieka sa dostávajú stopové, zanedbateľné množstvá liekov, ktoré užívate vy, synček neužíva tieto lieky spolu s vami. Môže teda dostávať svoje lieky a vy môžete užívať vaše lieky a môžete dojčiť. Je normálne, že v období choroby sa aj väčšie dieťatko bude dojčiť veľmi často a že nebude tak dobre papať. Aj z tohto pohľadu je dojčenie teraz zachraňujúce, poskytuje dieťatku výživu a tekutiny a nemusíte ho trápiť nútením do jedla. Po vyliečení sa znova vráti k tomu, že začne papať lepšie. Choré bábätko potrebuje dojčenie ešte viac než zdravé.
Prečítajte si aj tento článok:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety