Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Pangamin
Otázka
Dobrý deň. Prosím Vás mohli môjmu 7 týždňovému plne dojčenému synčekovi uškodiť pivovarské kvasinky Pangamin tak ze ho bolelo bruško a nafúklo mu ho? Boli mi odporúčané vašou LP na podporu tvorby mlieka no bojím sa ze môj synček mal na nich takúto reakciu. Lebo nie som si vedomá ze by som jedla niečo iné čo by mu mohlo uškodiť. Za odpoveď vopred veľmi pekne ďakujem.
Odpoveď
Milá Lucia,
kvasinky sa nedostávajú do materského mlieka a počas dojčenia môžete konzumovať Pangamin bez obáv. Je nepravdepodobné, že správanie bábätka, ktoré ste pozorovali, súviselo s tým, že ste si dali Pangamin. Niekedy sú bábätká nespokojné, plačú, priťahujú nožičky k telíčku, červenejú v tváričke a ich správanie vyzerá ako bolesť bruška v situácii, kedy reagujú na súvislosti medzi dojčením a spánkom. Ak nastala situácia, v ktorej ste s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY usúdili, že je potrebné zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka, je možné, že správanie bábätka súviselo s touto situáciou a s tým, že bábätko potrebovalo pomoc so získaním mlieka z prsníka a následne so zaspatím a spánkom. Tieto detaily nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu, napíšte nám, prosím, na emailovú adresu dojcenie@mamila.sk meno laktačnej poradkyne, s ktorou ste situáciu konzultovali.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety