Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Kývavé zuby
Otázka
Dobrý deň, dnes mala dcérka (20-mesačná, dojčená od narodenia) úraz, má opuchnuté pery a na zubnej pohotovosti zistili, že sa jej vrchné 2 zúbky kývu (kývavosť 1.stupňa) a má ich podliate krvou, no vraj by mohli vydržať len musí jesť len kašovité jedlá. Pýtala som sa na dojčenie, povedali že by bolo dobré to ukončiť lebo si tým tie zúbky namáha. Dcérku som i tak dnes dojčila no bojím sa aby to zúbkom predsa len neuškodilo lebo práve v tomto období jej rastú aj posledné stoličky a ona sa vtedy “zle” prisáva - presne tie 2 vrchné zuby mi zakvačí do prsníka že ich tam mam odtlačené... Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď. Barbora
Odpoveď
Milá Barbora,
v tejto situácii je dôležité pokračovať v dojčení. Dojčenie dcérke pomôže aj od bolesti, aj pri hojení a zachovaní zúbkov, pretože dojčenie podporí regeneračnú schopnosť tkanív. Odporúčame vám pri prisávaní dcérky prisunúť jej telíčko čo najviac k vášmu a tak jej pomôcť prisávať sa so zaklonenou hlavičkou, aby brada bola čo najviac v prsníku. Tak eliminujete tlak na horné zúbky.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety