Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Kojení a odvodnění a redukce hmotnosti
Otázka
Dobrý den do Mamily, předem se omlouvám za delší dotaz. Jsem 21 měsíců po porodu, mám nahoře stále 10 kg a nejde mi zhubnout. Jsem zřejmě hodně zavodněná, a tak bych se chtěla odvodnit. Jsou na to nějaké přírodní bylinky, které mohu užívat? Také bych chtěla přebytečná kila zhubnout, necítím se ve svém těle dobře, břicho mám nafouklé jak ve 4. měsíci těhotenství. Lze hubnout i při kojení? Musím se s někým raději poradit ohledně příjmu kalorií a podobně? Synovi je rok a 8 měsíců, stále ho kojím, řekla bych, že je to malý prsomil, kojím velmi často (a v tomto přestat nechci, vyhovuje to jak mě, tak i synovi) Moc děkuji za Vaši odpověď a přeji krásný den. Tereza
Odpoveď
Milá Terezo,
z hľadiska dojčenia môžete použiť bylinky či prípravky na odvodnenie. Dojčenie spravidla uľahčuje schudnutie na hmotnosť, akú mala žena pred tehotenstvom. Ak je to potrebné, môžete cvičiť, urobiť úpravy v strave, toto nijako neovplyvní kvalitu mlieka či jeho tvorbu. Nemusíte prijímať kalórie navyše, aby sa tvorilo dostatok mlieka.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety