Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Zvysenie tvorby mlieka pocas tehotenstva
Otázka
Dovry den, chcela by som sa opytat ci je mozne zvysit si tvorbu mlieka pocas tehotenstva. Momentalne som v 24 tyzdni a stale dojcim starsie dietatko 14 mesiacov a rada by som si koli nemu navysila tvorbu mliecka kedze sa v noci zlosti na jeho nedostatok a zaroven aby to bolo pre babatko v brusku bezpecne. Vopred dakujem za kazdu odpoved
Odpoveď
Milá Mária,
tehotenské hormóny znižujú tvorbu mlieka a toto nie je možné zmeniť užívaním prostriedkov na zvyšovanie tvorby mlieka. Dobrá správa však je, že postupne sa bude tvorba mlieka zvyšovať, obdobie, kedy je tvorba mlieka tehotenstvom znížená najviac, už máte za sebou. Staršiemu dieťatku môžete v prípade nespokojnosti v noci ponúknuť kalorické jedlo, napríklad banán.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety