Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Bacil v materskom mlieku
Otázka
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je možné mať takého bacila v materskom mlieku,ze z toho dieta po nakojeni zacalo boliet silno brusko a nasledne hnačky? Kedze dcerka je starsia už je to dobrý dovod na odstavenie, po tom ako som jej uz viac nedovolila ziadna bolest ani hnacky. Je potrebné po odstavení ked stratim mlieko ešte nejaky dovod na preliecenie? V podstate mne samotnej nic nie je, ale prednedavnom som.mala akysi virus, pri ktorom som cely tyzden mala hnacky, je mozne,ze to este nejak postupilo aj do mlieka? D Dakujem
Odpoveď
Milá Veronika,
v čase hnačiek či zvracania a s tým spojenej bolesti bruška nie je dojčenie príčinou ochorenia, ale liečbou. Materské mlieko pomáha činnosti čreva. Skôr sa asi udialo to, že vy samotná ste boli chorá a mali hnačky a toto ochorenia po čase od vás dostala aj dcérka. V čase, keď ste ochoreli, už boli v materskom mlieku protilátky, ako aj rozličné imunitné látky a faktory, ktoré pomáhajú dieťatku sa uzdraviť, a preto u nich zvyknú hnačky či iné "črevné virózy" trvať kratšie a mávajú miernejší priebeh.
Nie je teda potrebné nejaké preliečenie. A ak máte chuť, môžete sa k dojčeniu vrátiť, dojčenie má význam aj pre staršie deti:
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/dlhodobe-dojcenie/
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety