Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_fmqgegug9i42kcv8hnkn7mgdd6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Dojcenie pocas menstruacie II. (1023) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Dojcenie pocas menstruacie II.

Otázka

Dobrý deň. ja by som len chcela dodať k predchádzajúcej otázke, že práveže ja mám skôr problém s nadprodukciou mlieka, nemám ho málo, dokonca ho musím odsávať staršiemu synovi. neberiem antikoncepciu a malý pri mne spáva, dojčí sa v noci niekedy aj každú hodinu. aj pri prvom synovi som dostala menštruáciu už po troch mesiacoch, čudovala sa aj moja gynekologička. ja sa pýtam na tú chuť kvôli tomu, že ja som častejšie mlieko ochutnávala, no vždy bolo sladké a teraz je vyslovene trpké...malý sa na prsník vrhne, no keď ochutná začne plakať. Dakujem!L

Laura | 04.03.2013, 21:26

Odpoveď

Milá Laura,

toto je presne dôvod, pre ktorý by stálo za to, poradiť sa s poradkyňou osobne, pretože vtedy sa dá najlepšie odlíšiť pitie bábätka, či ide o nadprodukciu alebo o pokles tvorby mlieka po nadprodukcii (pričom mlieka objektívne ešte stále môže byť veľmi veľa a prejaviť sa to môže len na správaní bábätka - ide o veľmi paradoxnú a nie jednoducho pochopiteľnú situáciu). Potom sa dá aj určiť, aké je ďalšie riešenie.

Aj napriek tomu, čo o chuti mlieka píšete, je nepravdepodobné, že by toto bola príčina odmietania prsníka. Aj keby to bolo kvôli chuti, tak s tým by sa nedalo nič spraviť, pretože chuť mlieka vedome neoplyvníte, hoci je pravda, že sa mení podľa stravy matky.

Sú niektoré mamičky, ktoré popisujú podobné situácie ako vy a drvivej väčšine z nich pomôže zvýšenie tvorby mlieka, niektoré sa s touto situáciou v súvislosti s menštruáciou potýkajú pomerne dlhú dobu, ale bábätko napriek tomu priberá a zdá sa, že si dojčenie dobehne vo zvyšnom období cyklu. Okrem toho, ak má bábätko viac ako 4 mesiace a je to nevyhnutné, môžete kalorický príjem dopĺňať kŕmením jedlom.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci