Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Málo mlieka pri akútnej pankreatitide
Otázka
Dobrý večer, pred týždňom som prekonala akútnu pankreatitidu a mala som týždňovú hladovku. Dojčím 14 mesačnú dcéru ale vidím veľký pokles mlieka. Dojčím na požiadanie ale dcéra je na prsníku nervózna a mlieko netečie. Dnes po siedmich dňoch začínam opäť prijímať stravu. Som už z toho trošku zúfalá. Dojčila by som rada ďalej ale bojím sa, že o mlieko úplne prídem. Ako mám prosím postupovať ďalej? Odstaviť dcéru ? Ďakujem za radu
Odpoveď
Milá Veronika,
v tejto situácii vám odporúčame, keď môžete normálne začať jesť, dávať si napríklad ovsené vločky a začať používať moringu olejodárnu, ktorá zvyšuje tvorbu mlieka, je možné ju používať pri pankreatitíde a obsahuje veľké množstvo výživných látok. Potom vám odporúčame začať zvyšovať tvorbu mlieka bylinkami senovkou gréckou a benediktom lekárskym, začať najskôr užívať jednu kapsulu z každej z byliniek a sledovať, ako sa cítite. Je nepravdepodobné, že by ste spozorovali nejaké reakciu v súvislosti s pankreasom, ale má zmysel začať opatrne. Nechajte dcérku dojčiť sa tak často, ako potrebuje, prsník jej ponúkajte v polospánku, na utíšenie, ponúkajte jej prsník pri spoločnom ležaní na sedačke, môžete dojčenie spojiť s čítaním knižky, s hrou s hračkami. Osobnú podporu a povzbudenie vám môže počas tohto obdobia poskytovať laktačná poradkyňa:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety