Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Zastavenie tvorby mlieka po 1.5roku od odstavenia
Otázka
Dobry den, chcem sa opytat, ci mi viete prosim poradit, ako zastavit tvorbu mlieka po 1.5roku od odstavenia. Z prs si stale viem vytlacit mlieko, no teda uz zelenej farby, niekedy sa mi normalne naleju, aj teraz mam ten pocit, tak preto pisem uz sem do poradne. Bola som aj u lekarky, robili sme aj ster, nic patologicke sa nenaslo, proste iba mlieko. Jasne, dala mi lieky, ale moc sa mi nepacia( volaju sa medocriptine) a preto sa obraciam aj na vas, lebo ich beriem ako uplne poslednu moznost. Za kazdu radu vam budem vdacna. Dakujem! Kristina
Odpoveď
Milá Kristína,
ak sa vám nalievajú prsníky mliekom takto dlho od odstavení, tak máte dve možnosti: buď vám to až tak nevadí a budete len manažovať príznaky (napríklad jemným odstriekavaním v minimálnom množstve a kapustnými listami) alebo chcete tvorbu mlieka zastaviť, a potom by ste buď mohli vyskúšať užívať terapeutické dávky byliniek ako je mäta či šalvia na zastavenie tvorby mlieka, prípadne definitívnym riešením je liek, ktorý vám bol predpísaný. V prípade, že chcete znovu otehotnieť, tak potom tento liek, ktorý vám predpísali, môže byť správna voľba. Farba mlieka, ktoré odstriekavate - napríklad zelená - nie je určujúca a nič neznamená, je to v poriadku.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety